Szeretettel köszöntelek a Fogyasztóvédelem klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fogyasztóvédelem klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fogyasztóvédelem klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fogyasztóvédelem klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fogyasztóvédelem klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fogyasztóvédelem klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fogyasztóvédelem klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fogyasztóvédelem klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legtöbb jégkrém térfogatának a fele levegő - derült ki a meglepő eredmény egy német fogyasztóvédelmi magazin felméréséből, amely a dobozos vaníliajégkrémeket hasonlította össze. Európa fogyasztóvédelmi magazinja, a Stiftung Warentest júniusi számában tette közzé felmérését: huszonkét terméket vizsgáltak, köztük több Magyarországon is forgalmazott nemzetközi márkát.
A vizsgálat során értékelték az ízesítéshez használt anyagokat, a tejszíntartalmat, a csomagolást, a termékismertetőt, a mikrobiológiai jellemzőket és a termék levegőtartalmát. Az érzékszervi vizsgálat során tesztelték a termék kinézetét, ízét és állagát. Az összesítésben az érzékszervi vizsgálat negyven, az ízesítő minősége huszonöt, a mikrobiológiai jellemzők húsz, a termékleírás tíz, a csomagolás öt százalékot képviselt.
A legjobb, 2,2-es pontszámot a Häagen-Dazs vaníliajégkrémje kapta jó minősítéssel. A szöveges értékelés szerint a készítmény tartalmas, finom, a legmagasabb tejszíntartamú, és növényi zsiradékot egyáltalán nem használnak gyártása során. Az ízt vanília-kivonat adja, nem tartalmaz aromát vagy színezéket, ezzel együtt a legdrágább jégkrém volt a vizsgáltak közül.
A második legjobb termék 3,5-es pontszámával a kielégítő kategóriában, az őket követők pontszámuk alapján pedig már csak a megfelelő kategóriában kaptak helyet.A legmeglepőbb eredményt a fagylaltok levegőtartalmának mérése hozta. A jégkrémek gyártásakor levegővel habosítják a terméket, így a teszt az azonos mennyiségű fagylalthoz hozzáadott levegő mennyiségét mérte. A Häagen-Dazs Vanília esetében ez az érték huszonkét százalék volt, az összes többi jégkrémnél azonban száz százalék körüli, illetve e feletti értéket mértek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy még a jó minőségű termékekhez is a felhasznált alapanyagokkal megegyező űrtartalmú levegő kerül.
Az alacsony levegőtartalom magyarázza, hogy a Häagen-Dazs fagylaltok lassabban olvadnak, s tálalás előtt éppen ezért várni kell tíz-húsz percet, hogy adagolhatóvá puhuljanak. Az érdeklődők a teszt teljes eredményét elolvashatják német nyelven a www.test.de oldalon.
Forrás:Fogyasztok.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A kiszolgálás minőségét is ellenőrzi a fogyasztóvédelem
Oda kell figyelni, ha tudatosan akarunk vásárolni
Januártól változnak a jótállás szabályai
Árleszállítás helyett inkább átverés volt a jellemző a magyar fekete péntekre